دسته‌بندی نشده

شابلون کردن آی سی

شابلون کردن آی سی :

شابلون کردن  که به اصطلاح  ریبال کردن آی سی  نیز  گفته می شود   یک مهارت تخصصی و ضرروی برای تعمیرکاران می باشد اگر تا کنون موفق به پایه سازی صحیح یک چیپ نشده اید این مقاله برای شما مفید است

وسایل لازم جهشت شابلون کردن آی سی :

  • خمیر قلع 183 درجه
  • شابلون فابریک (پیشنهادی 3 بعدی)
  • کاردک یا اسپاتول برای کشیدن خمیرقلع
  • گیره یا پنس برای نگه داشتن ای سی
  • هیتر کالیبره
  • دمای مناسب (بستگی به نوع و مدل هیتر شما دارد)

همانگونه که می دانید  ریبال در اصطلاح به معنای “دوباره توپی کردن” چیپ های BGA و BGY می باشد. ریبال زمانی انجام می شود که پایه های چیپ مورد نظر ما دچار لحیم سردی شده است.

اولین گام برای ریبال صحیح ایسی، اطمینان از تمیز بودن شابلون و نبود گرد و غبار روی آن است. محیط اغلب تعمیرگاه ها به علت رفت و آمد زیادی که دارند موجب نشست ذرات هوا بر روی ابزار و وسایل تعمیراتی می شود. برای اینکه حین کار کثیفی زیر آن ننشیند، دو طرف شابلون را با مسواک و تینر مفصلا شست و شو دهید.  سعی کنید برای این کار از تینر ده هزار استفاده کنید.

مراحل شابلون زدن آی سی 

1- ابتدا به وسیله دستگاه هیتر و آموزش نحوه برداشتن آی سی که در بالاتر گفتیم، آن را بدون کندن پایه از روی برد جدا کنید

در این مرحله باید کف برد و آیسی مان را از وجود هرگونه چسب و قلع اضافی پاک کنیم. مقداری روغن فلکس روی ایسی بریزید سپس با هویه به آرامی با چسب ها بازی کنید تا حالت چسبندگی و محکم خود را از دست بدهند. سعی کنید این مرحله از یک دقیقه بیشتر نشود. اکنون با کمک سیم قلع کش به حذف کامل چسب و قلع ها می پردازیم.

اگر مهارت دست به ابزارتان خوب است می توانید از هیتر کمک بگیرید. در غیر اینصورت ریسک نکنید و با همان هویه کار خود را پیش ببرید.

نکته مهم در کار با قلع کش

سعی کنید ابتدا سیم قلع کش را به روغن فلکس آغشته کنید تا هنگام کشیدن بر روی چیپ ریس ریس نشود. همانطور که می دانید ما دو دست بیشتر نداریم :=) بنابراین آیسی را با گیره محکم کنید تا هنگام کار جا به جا نشود. در مرحله بعدی سیم قلع کش را با یک دست روی آیسی قرار دهید و با دست دیگر هویه را روی آن تنظیم کنید. بعد از چند ثانیه که احساس کردید سیم قلع کش داغ شده و آماده جذب قلع می باشد به آرامی دست خود را بچرخانید تا همه قسمت های آی سی خالی از قلع شود.

نکته مهم: اگر دیدید سیم به آسانی لیز نمی خورد به هیچ وجه زور اضافی وارد نکنید، بلکه با کمک روغن بیشتر سطح را لغزنده کنید تا بدون نیاز به فشار خودش جا به جا شود.
دقت کنید که وجود هرگونه ماده اضافی عمل ریبال شما را دشوارتر میکند، بنابراین حوصله به خرج دهید و از تمیزی آی سی تان مطمئن شوید.

همین مراحل را برای پایه های روی برد نیز انجام دهید

اگر پایه ای آی سی  کنده شد چه کنیم؟

بعضی اوقات هستند که هر چقدر با ظرافت و دقت هم کار کنیم باز هم پایه ای مهم مثل دیتا از روی آن کنده می شود. اگر دچار این شرایط شدید باید بگویم که کار خود را حسابی سخت کرده اید. اما کار نشد ندارد. تنها کاری که شما باید انجام دهید پیدا کردن لاین آن پایه کنده شده است. آی سی را زیر لوپ بگذارید و مسیر قبل از آن را پیدا کنید سپس با کمک سیم نازک مسی و مهارت خود پایه را احیا کنید.

 

شابلون  آی سی 

به مهم ترین مرحله ریبال یا شابلون زدن آی سی  خوش آمدید، قبل از اینکه بخواهم این مرحله را به صورت کامل توضیح دهم، بگذارید شما را با مشکلاتی که در حین ریبال ممکن است بر بخورید آشنا کنم.

1- قرار نگرفتن دقیق شابلون روی چیپ

همانطور که قبلا دیده اید پایه ها بسیار ریز هستند و باید تا جای ممکن سوراخ های شابلون را به طور دقیق روی آنها تنظیم کرد

2- تاب برداشتن شابلون

این مورد هم یکی از دیگر اشتباهاتی است که تعمیرکارهای تازه کار مرتکب آن می شوند. اگر شما هم از خراب کردن وسایل تعمیراتی خود خسته شده اید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

با کمک دستمال یا چسب دو طرفه ایسی را بر روی میز ثابت کنید. سپس ورق شابلونی خود را روی آن قرار دهید. متاسفانه تا آنجایی که من میدانم چشم انسان قابلیت زوم ندارد بنابراین حتما از یک لوپ مناسب استفاده کنید. بعد از اینکه از قرارگرفتن صحیح ورق بر روی چیپ و تک تک پایه ها مطمئن شدید با کاردک مخصوص خمیر قلع را بروی آن بکشید، به گونه ای که تمام سوراخ ها را پرکند. خساست به خرج ندهید شابلون شما نباید هیچ گونه سوراخ خالی یا نصفه ای داشته باشد. حال اضافه های خمیر را با دستمال پاک کنید.

  • خمیرها خود دارای مقداری روغن فلکس می باشند اما برای تسریع روند کار و قرارگرفتن قلع ها در جای خود می توانیم مقداری روغن روی آن بریزیم
  • هنگام استفاده از خمیر قلع مطمئن شوید که کاملا خشک است و به صورت مایع جاری نشود. همچنین قلع شما نباید سفت شده باشد. استفاده از خمیرهای سفت و تاریخ گذشته، به هیچ وجه توصیه نمی شود!!

دمای هیتر را تنظیم کنید

برای توپی کردن پایه های روی آیسی نیاز به حرارت بالایی نداریم. با دمای 250 درجه از گوشه های شابلون شروع به هیت دادن کنید، با نقره ای شدن اولین پایه ها دستتان را جلوتر ببرید تا تمامشان یکدست توپی شوند.

کار ما تقریبا تمام است اما برای اینکه از قرار گرفتن پایه ها در جای خود مطمئن شویم، مقداری فلکس میزنیم سپس در حد 5 ثانیه روی آن هیت میگریم تا فرایند ریبال ما به زیبایی انجام شود.

یک ترفندی که می توانید انجام دهید افزایش پلکانی درجه حرارت است، با انجام این کار شابلون و ای سی دچار تغییر ناگهانی دما نمی شوند و دمای همه نقاط به آرامی بالا می رود.

مرحله آخر: قرار دادن آی سی روی برد

باز هم دست به دامن فلکس دوست داشتنی می شویم. مقداری روغن بر روی کف برد بریزید، چیپ را روی آن قرار دهید و با همان دمایی که ایسی را کندید، آن را روی برد محکم کنید. سپس با همان ترفند تکان دادن ایسی از ذوب شدن پایه ها مطمئن شوید و حرارت را متوقف کنید.

در نهایت چند لحظه ای به برد مهلت دهید تا سرد شود یا اینکه با پنبه و تینر آن را خنک کنید. تبریک می گویم مراحل تعویض آی سی گوشی شما با موفقیت به پایان رسید.

 

منبع :    fixphoner

 

لطفا به مفید بودن این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *