شناخت انواع آی سی موبایل
یک برد موبایل چه آی سی دارد ؟
این سوال که هر برد موبایل چند آی سی دارد سوال اشتباهی است چون هر شرکت، بنا بر طراحی مخصوص به خودش، از تعداد آی سی متفاوتی استفاده می نماید .
در اینجا انواع آی سی های اصلی که می تواند در یک برد موبایل به کار رفته باشد را به شما معرفی میکنیم اما
نوع و تعداد آی سی به کار رفته در هر برد گوشی به سازنده آن بستگی دارد.
1- آی سی تغذیه موبایل
آی سی تغذیه یکی از مهم ترین قطعات در موبایل به شمار میرود و در تامین ولتاژ نقش دارد. اگر آی سی تغذیه موبایل از کار بیفتد گوشی دچار آسیب جدی خواهد شد. آی سی تغذیه بسیار حساس است و به دلیل ارتباط با جریان برق بیشتر از سایر قطعات در معرض خطر آسیب دیدگی قرار دارد.
2- آی سی شارژ و USB
IC شارژ از یک طرف به سوکت شارژ متصل است و از طرف دیگر به باتری و وظیفه آن کنترل شارژ شدن گوشی است. در تعداد زیادی از گوشی های ساده تر IC شارژ و IC شارژ تغذیه یکی هستند. و در بعضی هم IC شارژ و USBیکی هستند.
این آی سی را در گوشی های آیفون با نام U2 و در گوشی های اندروید با نام USB نیز می شناسیم.
3- آی سی CPU گوشی موبایل
واحد پردازش مرکزی یا به اختصار سیپییو (CPU) غالباً به نام مغز دستگاه و بردهای موبایل شناخته می شوند. با این که سی پی یو تنها یکی از انواع واحدهای مختلف پردازشی است، اما در واقع مهم ترین آن ها شناخته می شود. این واحد بخشی از برد گوشی است که برای اجرای محاسبات، اقدامات و اجرای برنامه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
در بیشتر گوشی ها رم و CPU و همچنین GPU(واحد پردازش گرافیکی) یک IC هستند. معمولا CPU بر روی برد گوشی نصب میشود و سپس رم بر روی CPU قرار میگیرد.
در یک کلمه همه چیز به CPU ختم میشود.
4- آی سی هارد (حافظه)
آی سی هارد به عنوان قلب دستگاه شناسایی می شود، برای نگهداری و حفظ اطلاعات کاربران روی مدار موبایل قرار گرفته است. بر روی این قطعه اطلاعات مربوط به سیستم عامل دستگاه، بوت، اطلاعات مربوط به آنتن دهی، اطلاعات ملیت و زبان دستگاه و اطلاعات اصلی کاربر(عکس وفیلم و نرم افزار و موسیقی و غیره) ثبت می گردد.
برندهای معروف تولید کننده هارد موبایل Toshiba، kingstone، Samsung، Sandisk، Skhynix می باشند.
5- آی سی لایت
آی سی لایت مخصوص گوشی هایی است که صفحه نمایش ال سی دی دارند. این آی سی از باتری ورودی میگیرد و پس از تقویت ولتاژ خروجی آن به صفحه نمایش گوشی میرسد. اگر آی سی لایت گوشی خراب شود نور پس زمینه صفحه نمایش قطع میشود و حتی ممکن است گوشی به علت اتصال کوتاه خاموش شود.
6-آی سی تصویر و آی سی تاچ گوشی
آی سی تاچ همانطور که از اسمش مشخص است با تاچ یا صفحه لمسی گوشی ارتباط دارد. این آی سی حساسیت تاچ را تنظیم میکند و اگر خراب شود تاچ گوشی از کار می افتد.
7- آی سی وای فای و بلوتوث Wi-Fi و Bluetooth
همانطور که از اسمش مشخص است این آی سی وای فای و بلوتوث گوشی را مدیریت میکند. وای فای و بلوتوث بسیاری از گوشی ها یکی هستند و اگر این آی سی خراب شود هر دو آن ها از کار می افتند.
8- آی سی دوربین
آی سی دوربین وظیفه هماهنگ کردن سی پی یو و دوربین را بر عهده دارد و اگر خراب شود در عملکرد دوربین گوشی اختلال ایجاد خواهد شد.
9- آی سی صوت
اسپیکر و میکرفون توسط آی سی صدا کنترل میشوند. آی سی صدا خودش دستورات را از سی پی یو میگیرد. اگر آی سی صوت مشکلی پیدا کند با وجود سالم بودن میکروفون و اسپیکر، هنگام مکالمه صدا منتقل نخواهد شد.
10- آی سی Q در گوشی موبایل
این آی سی در واقع یک ترانزیستور ماسفت است که وظیفه آن انتقال ولتاژ از باطری به مدار است. در گوشی های قدیمی ولتاژ باطری به طور مستقیم وارد مدار می شود و خود باطری به تقسیم ولتاژ برای مدار منجر می شود، در گوشی های جدیدتر و در گوشی های پرچم دار نسبتاً قدیمی این تقسیم ولتاژ به وسیله این آی سی یا ترانزیستور انجام می شود، دلیل آن هم به این علت است که اگر نوسان ولتاژ و توزیع ولتاژ امکان آسیب رساندن را محتمل شود مدار و برد موبایل از این نوسانات مصون بماند و در نهایت تنها آی سی Q یا همان ترانزیستور ماسفت نوع P آسیب ببیند و خراب شود.
11- آی سی ان اف سی NFC:
این آی سی وظیفه تامین و پردازش برای کلیه رابطهای NFC را انجام میدهد و در صورت خرابی عملکرد درست ندارد.
12- آی سی ژیروسکوپ:
این آی سی وظیفه تشخیص برای چرخش خودکار را بر عهده دارد به اضافه تشخیص برای حرکت دستگاه یا شتاب سنج دستگاه را بر عهده دارد.
13- آی سی Compass:
این آی سی قطب نما میباشد که وظیفه تشخیص جهت های جغرافیایی را بر عهده دارد.
14- آی سی درایور LED :
این آی سی برای تامین ولتاژ فلش دوربین میباشد.
درایور سنسور اثر انگشت و Face ID : این آی سی ها وظیفه تشخیص و پردازش را برای امنیت دستگاه بر عهده دارند در صورت خرابی هر یک از این قطعات سنسور به طور قطع عمل نخواهد کرد.
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
سایر مقالات آی سی
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Ic Mobile Serie A : 1610A2 / 610A3b / 1612A1 / 1610A3 Ic mobile Serie Max : MAX77843 / MAX77833 / MAX9895B / MAX77693 / MAX77804 / MAX77804K Ic Mobile Serie S2 : S2MU004X / S2MPU005 / S2MU005X03 / Mu005x01 Ic Mobile Serie SM : SM5703A / SM5705 / SM5703 / SM5504 Ic Mobile Serie PM : PM8916 / PMI8940 / MPB02 Ic Mobile Serie BQ : BQ24192H / BQ25892 Ic Mobile Serie RT : RT5033🌟 انواع آی سی بر اساس سری شماره فنی آی سی :
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
سخن نهایی مقاله آیسی سل :
در نهایت بر خود واجب می دانیم از اینکه وقت گرانبها خود را صرف بازدید و مطالعه این مقاله نمودید کمال تشکر و قدردانی را داشته باشیم. در صورتی که مطالب مقاله برای شما مفید واقع گردیده خرسند می شویم ما را مورد بذل حمایت خود قرار داده و نظ رات ارزنده خود را در قسمت نظرات ارائه نمایید و در صورت تمایل « آیسی سل » را به دوستان و آشنایان خود معرفی نموده و مطالب ما را اینجا یا پیج اینستاگرام اشتراک بگذارید. در نهایت کلام خود با آیه ای از کلام ا.. مجید به پایان می رسانیم:
إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ ۚ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ ۖ وَعْدًا عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِیلِ وَالْقُرْآنِ ۚ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ ۚ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُمْ بِهِ ۚ وَذَٰلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ.
امتیاز بینندگان:5 ستاره
سلام و درود
خیلی مطلب خوب و کاملی بود.
عالی بود